Babanapló helyett

A babanaplók a költözködés miatt a garázsban landoltak. A gyerekek viszont folyamatosan gyártják a sztorikat, amikre jó lenne még 1 hónap múlva is emlékezni...

Friss topikok

  • TrueY: Hmmm... Mi mostanában voltunk lent és ugyanez söpört végig a családon utána. Láz és hasmenés a 3,5... (2011.04.26. 10:32) Családi pihenés Kolping módra

Linkblog

Családi pihenés Kolping módra

2011.02.23. 13:01 - Mina72

Szeretném megosztani kálváriánkat, ami múlt héten esett meg velünk.

Hosszas tervezés után február 16-20-ig volt szerencsénk a fent nevezett családbarát szállodában „pihenni”

Röviden: két család, 4 felnőtt, 6 gyerek. Nagy gyerekek iskolából elkérve, mindenki izgatott, végre kikapcs a mókuskerékből 5 napig!

Szerdán a szállodában az ajtókra ragasztott hirdetményeken fedeztük fel, hogy vírusos hányás-hasmenés van a szállodában, elszórt esetek, fő az elővigyázatosság. Néhány ajtón fertőtlenítős gézszalag, kihelyezett fertőtlenítő gél. Persze, meg is ijedtünk, kérdeztük a személyzetet, hogy akkor mi van? A válasz, nem kell aggódni, 1-2 felnőtt lett beteg, de semmi vészes.

Ok, maradunk. Csütörtök éjjel aztán megkezdődött a hányás a 2 évesnél. Szombatig 10-ből 8-an betegedtünk meg, különféle verziókban a kínzó! hasfájástól, a WC-t el nem érő fosásig  (vaószínűleg calici vírus).

 Az étteremben - már aki le tudott, vagy le mert menni – műanyag dobozokkal köröző felnőttek (akik vitték fel a kaját a szobákba a lábadozó családtagoknak).

Aki beteg lett az enni nem bírt. Aki meg nem, az meg nem mert, mert úgyis kijön valahol. Programokon részt venni, vízbe menni megint csak óvatosan ezek után. Még hazamenni sem tudtunk, mert kocsiba hasfájós, hányós gyereket nem szívesen ültet az ember.

 A 2 éves lányom, aki kezdte az egészet, szombaton már nagyon pörgött, lassan evett-ivott is, de sajnos vasárnap reggel szó szerint összeomlott. Mentőt kellett hívnunk, irány a keszthelyi kórház, kiszáradás, infúzió stb. Azt hiszem, akinek van gyereke, át tudja érezni, milyen az, amikor a gyerekedet ájultan cipeled a mentőbe. A család maradt még pár órát, aztán megkérték őket, hogy hagyják el a szobát, mert ki kell takarítani, jön a következő vendég.

  Csötörtökön, amikor a gyerek beteg lett azonnal bejelentettük a recepción (kaptunk 4 szem B6 vitamint) és egyben sérelmeztük, hogy ugyan miért nem értesítettek előre a helyzetről?

Kolping válasz: Kiküldték hírlevélben, de sajnos aznap tört ki amikor jöttünk! Ez hazugság. Reggel odatelefonáltam, hogy megyünk, egy szóval sem mondták, még bejelentkezéskor sem! A takarító személyzet szerint pedig előtte 1 héttel kezdődött az egész.

 Ismerőseinkkel találkoztunk szombaton, 2 család akkor érkezett. Érdekes, ők sem kaptak hírlevelet, és simán becsekkoltak a szállodába anélkül, hogy egy árva mukkot szóltak volna nekik a fertőzésről. Találkoztunk, összepakoltak, hazamentek. Benzin oda-vissza, autópályamatrica, síró gyerekek.

 Utójátékként annyi, hogy ezt a hetet itthon töltöm a gyerekkel, hogy erősödjön, na meg ez a kedves vírus utána is fertőz napokig. Munkából is kiestem teljesen erre a hétre.

 Kérdéseim:

Miért nem kaptam meg időben a lehetőséget, hogy eldönthessem, utazom, vagy nem? Simán átfoglalom máskorra és akkor max. bosszankodom kicsit.

Ha egy kórházi osztályt vagy egy idősotthont lezárnak ilyen esetben, akkor egy szállodából simán el lehet vinni a szélrózsa minden irányába ezt a brutál betegséget? ÁNTSZ ilyenkor mi a büdös francot csinál?

 A szálloda nagyon kedves marketing levelet küldött nekünk, nem másolom ide az egészet mert hosszú, és egyébként is „bullshit”, de a leggyönyörűbb mondatát idézem:

“Sajnos nem tudjuk bezárni az ajtót a legjobb szándékunk ellenére sem a vírusok előtt. Mint ahogy egy síparadicsom sem tehet arról, ha például egy héten keresztül esik az eső, ami meghiúsítja a síelést.”

 Basszus, de akkor nem veszek síbérletet!

 Kaptunk 1 éjszakát grátisz kompenzációként. Szerintetek van kedvünk menni?

A bejegyzés trackback címe:

https://anyanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr272683427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.04.26. 10:32:01

Hmmm... Mi mostanában voltunk lent és ugyanez söpört végig a családon utána. Láz és hasmenés a 3,5 éves lányomnál és láz a fél éves fiamnál.

Nálam indult, de nem voltam biztos benne, hogy nem csak a szokásos utazós-székrekedés után állapot. A feleségem belázasodott és hasmenés. És utána jöttek a gyerekek.

Persze lehet, hogy a lányom hozott valamit haza az oviból, de amit írtál elgondolkodtatott...


süti beállítások módosítása